vrijdag, september 15, 2006

Intranet steeds belangrijker als nieuwsbron

13-09-2006 - Het papieren personeelsblad lijkt zijn langste tijd te hebben gehad. Dat blijkt uit de recentste Intranet Monitor, een onderzoek dat sinds 1999 wordt gehouden. Van organisaties hecht 81,5 procent belang aan het intranet, tegen 62,5 procent aan het ouderwetse blad.

Dat betekent volgens de opstellers niet dat de besloten nieuwssites op het intranet ook goed worden bijgehouden. In bijna de helft van de gevallen is ook wat op het intranet staat niet actueel of volledig.

Over het werk dat wél wordt verzet, is bijzonder weinig bekend: 35 procent van alle bedrijven erkent geen metingen op het intranetverkeer los te laten. Veel bedrijven verkijken zich bovendien op de hoeveelheid werk die het kost om een intranet te onderhouden.

De meeste intranetten in het Nederlandse bedrijfsleven zijn bovendien technologisch niet bijster vooruitstevend. Functies als wiki's, rss-feeds, instant messaging en video worden nauwelijks gebruikt.


Intranet kan een heel belangrijk communicatiemiddel zijn binnen een bedrijf, mits het goed wordt ingezet. Ik heb al vaker gehoord dat bedrijven intranet vaak hebben omdat er naar gevraagd wordt, maar het niet optimaal gebruiken. Bedrijven moeten zich bewuster worden van de kracht van het medium en daar ook veel tijd aan besteden. Voor de uitstraling van intranet vind ik het ook belangrijk dat een iemand verantwoordelijk is. Veel intranets worden door veel mensen, van verschillende afdelingen, beheerd. Het wordt dan meteen een rommelig geheel.

1 Comments:

Blogger Ilse Blauw said...

Een ander voordeel is dat je het intranet als startpagina kan gebruiken. En alle personeelsleden gelijk op deze pagina komen aan het begin van de dag. Alle belangrijke informatie wordt dan elke dag bekeken.

10:28 a.m.  

Een reactie posten

<< Home