maandag, september 11, 2006

Ssst, niet zo hard, google heeft oren!

Google weet al wat je zoal zoekt op de internets, met wie je emailt, welke films je kijkt en hoe je ze waardeerde en ze weten wat je print. Het nieuwste plan is om meeluisteren op je computermicrofoon en advertenties te timen op je achtergrond muziek of tv-geluiden.
Google overweegt een systeem dat via de microfoon van je computer meeluistert om te horen wat er op de televisie speelt, zodat de zoekmachine je vervolgens 'relevante' advertenties kan serveren. Overigens beperkt de software zich niet tot tv-geluiden. Het luistert of je telefoon af gaat, naar je muziek of dat je de tv zachter zet. De software filtert het achtergrondlawaai, indentificeert het geluid, maakt er vingerafdruk van en serveert je zoekresultaten, advertenties of een chatroom met mensen die naar hetzelfde programma kijken. Volgens Peter Norvig, onderzoeksdirecteur van Google, zullen dit soort ideeën al snel hun weg naar Google software kunnen vinden.

Dit lijkt "toekomst science" maar het is dus de tijd waar we in leven en waar we naartoe gaan. Persoonlijk zie ik er de voordelen niet erg van in. Op het moment kan ik prima vinden wat ik wil hebben en ik heb met deze optie alleen maar het idee dat ik te veel in de gaten word gehouden. Met andere woorden, deze software zal ik niet in mijn huiskamer halen!!

http://www.bright.nl/google-wil-meeluisteren
http://www.retecool.com/index.php?id=P17647

1 Comments:

Blogger Ilse Blauw said...

Ik ben het zeker met je eens. Ze moeten niet te ver gaan, ze kunnen al zien wat je op internet allemaal doet. Laten ze dan maar uit mijn huiskamer blijven.

10:21 a.m.  

Een reactie posten

<< Home