dinsdag, september 19, 2006

Uitbreiding Hyves.nlOp 1 oktober 2004 is hyves.nl (profielensite) ontstaan en heeft nu al meer dan 2,4 miljoen leden wereldwijd. Ieder lid kan een eigen profiel aanmaken en de profielen van vrienden, oud-klasgenoten, collega’s, vrienden uit een ver verleden, enz. bekijken en er berichtjes op achterlaten.


Maar om hyves zo ‘hip’ mogelijk te houden blijft hyves uitbreiden. De schoolbank-functie, video-site en de foto-afdrukservice werden al eerder geintroduceert. Hyves wil nu ook de functies van het chatten en bellen eraan toe gaan voegen.

Mede-oprichter Raymond Spanjar bevestigt tegenover Planet dat Hyves een messenger in ontwikkeling heeft, maar verder wil hij er weinig over kwijt. "We geven er pas publiciteit aan als de messenger ook daadwerkelijk beschikbaar is", aldus Spanjar in een reactie.

De Hyves Messenger zal vooral onder de Hyves-gemeenschap gebruikt worden. Het chatprogramma krijgt namelijk geen poorten naar MSN Messenger en andere chatprogramma's, aangezien de concurrenten dat verbieden.

Ik ben zelf ook lid van deze site en het is een leuke manier om oude bekenden op te zoeken en kijken wat er van geworden is. Ook is het leuk om foto’s te kunnen bekijken van vrienden en bekenden. Maar ik denk dat de chatfunctie niet heel erg veel toevoegd, want de meeste mensen die lid zijn van hyves maken ook gebruik van
MSNmessenger. Dit wordt dus dubbelop.

1 Comments:

Blogger Stef Vloedgraven said...

Als ze dit zonder het geld (lees: advertenties) van sponsoren kunnen redden zou het voor mij wel eens een goede vervanger van MSN Messenger kunnen worden. Ik erger me inmiddels dood aan de banners en pop up schermpjes bij MSN Messenger.

7:28 p.m.  

Een reactie posten

<< Home