maandag, januari 01, 2007

Weer een record aan smsjes verstuurd!


De jaarwisseling is weer geweest, en Nederlanders hebben opnieuw meer smsjes gestuurd dan ooit gemeten is. Vodafone en KPN meldden forse stijgingen. Van 22.00 tot 04.00 uur werden er bij Vodafone 17,5 miljoen smsjes verstuurd, ruim 7 miljoen meer dan vorig jaar.
Bij KPN gingen er in dezelfde periode bijna 10 miljoen tekstberichten uit, bijna 30 procent meer dan een jaar eerder.

De klanten van Telfort verstuurden tussen 22.00 en 02.00 uur bijna 1,5 miljoen 'beste wensen' met hun gsm. Vorig jaar waren dat er nog iets meer dan 1,2 miljoen, meldde het telecombedrijf.
In de uren rond de jaarwisseling spraken KPN-bellers in totaal 7 miljoen mobiele belminuten vol, 16 procent meer dan vorig jaar. De gesprekken duurden gemiddeld een tot anderhalve minuut. Vodafone-klanten pakten in totaal 6,5 miljoen keer hun gsm om iemand te bellen.
Door de drukte konden smsjes af en toe niet direct verzonden worden en konden telefoongesprekken soms niet tot stand worden gebracht.

In Belgie hebben ze het in de nieuwjaarsnacht nog bonter gemaakt. In totaal verzonden de Belgen 46,2 miljoen tekstberichtjes met de beste wensen naar vrienden en familie, een gemiddelde van 4,5 bericht per inwoner, maakten telecombedrijven maandag bekend. De aanbieders hadden gerekend op 35 miljoen berichten. Vorig jaar telde België 29 miljoen smsjes rond de jaarwisseling.

Ik heb zelf ook een bijdrage geleverd aan het aantal smsjes en telefoongesprekken. Ik heb een aantal keren geprobeerd te bellen, maar het netwerk was heel vaak overbelast rond 12.00 's nachts. Ik schrik er dan ook niet van als ik deze getallen lees. Er zijn al meer mobiele telefoons dan dat er mensen zijn in Nederland, dus als we ervan uitgaan dat er 30 miljoen berichten verstuurd zijn, dan hoeft iedereen maar 2 of 3 mensen te smsen. Dat is niet zo heel moeilijk haalbaar volgens mij?!