zondag, november 12, 2006

Sterkste punt is tevens zwakste punt


Als geinteresseerden in nieuwe media plaatsen we vele artikelen over de nieuwste technologieen en snufjes op het gebied van internet. Allemaal heel boeiend natuurlijk maar wat heeft deze revolutie nu allemaal tot gevolg?

Jaren geleden was er ook zo'n nieuw fenomeen wat het gedrag van mensen veranderde; televisie. In plaats van het spelletje ganzenbord werd televisie steeds belangrijker. Kijk nu maar eens naar jezelf. Hoeveel uur kijk jij per week naar de televisie? Vroeger besteden ze dus veel van die tijd ook aan het samenzijn met het gezin. Dit heeft dus een grote impact op de huidige relaties tussen mensen.

Internet heeft dit ook tot gevolg. Internet neemt een stuk van de tijd in die we normaal naar de televisie zouden kijken, maar ook een deel Quality-time. Je hebt vast wel gehoord van kinderen die steeds minder buitenspelen en meer tijd achter de computer doorbrengen. Soms ook heel leerzaam, maar ze krijgen zo wel heelveel indrukken en informatie die niet altijd even juist is. Pesten via msn is bijvoorbeeld zo'n nieuw onderwerp wat een negatief gevolg is van internet.

Het probleem van internet is dat zijn sterke punt ook meteen het zwakke punt is. De mogelijkheid om ongecontroleerd vrij te zijn in de informatie die je verstrekt is een heel groot pluspunt. Daarnaast is het ook meteen het zwakke punt doordat er zo verkeerde en schadelijke informatie op internet komt.