zondag, november 19, 2006

Rabo mobiel de nieuwe portemonnee?


Op 15 november 2006 startte de Rabobank met een nieuwe mediacampagne rondom Rabo-Mobiel. Rabo-Mobiel is een nieuwe technologie waarbij met mobiele-telefonie combineert met bankzaken.

Om handig gebruik te kunnen maken van Rabo-Mobiel moet je wel overstappen naar de provider van de Rabobank. De prijzen zijn niet het laagst maar wel concurrerend volgens de Rabobank zelf. Het is ook mogelijk om van deze dienst gebruik te maken via je eigen provider maar dan is het moeilijker om in de juiste omgeving te komen. Als je gebruik maakt van de Rabo-provider dan is er een speciale link gemaakt naar de bankomgeving.

In eerste instantie is het alleen maar mogelijk om gebruik te maken van de mogelijkheden die nu al bruikbaar zijn bij mobielbankieren. Daarnaast zal het later mogelijk worden om alle functies te gebruiken zoals bij internetbankieren. De randomreader zal dan op een of andere manier worden geintegreerd. In de zomer zullen er ook test worden gedaan om de chipkaart en pinpas te vervangen door je mobiel. Dit wordt o.a. gedaan in samenwerking met de NS.

Mij lijkt het op zich wel handig als je straks met je mobiel kunt betalen, maar aan de andere kant moet ik er eerst nog vertrouwen in krijgen. De normale internetzaken vindt ik niet zo nuttig aangezien ik dat niet iedere minuut van de dag hoef te doen.