zaterdag, januari 06, 2007

Second Life is een overgaande hype

Negentig procent van de internetters die Second Life uitproberen, laten de 3D-wereld binnen de kortste keren ook weer links liggen. Dat bevestigt de technisch directeur van het bedrijf nadat onlangs de vraag om concrete gebruikscijfers steeds luider werd. Volgens een ruwe schatting zijn er circa 5.000 Nederlanders die in Second Life als 'actief' te boek mogen staan. Tienduizenden anderen kwamen, keken en keerden zich weer om.

Ik zelf kwam niet verder dan het downloaden van het programma. Na drie keer proberen en drie keer vastlopen, had ik de moed al snel opgegeven. Het is ook wel logisch dat veel mensen Second Life uitproberen en er dan mee stoppen. Het is namelijk gewoon een hype. Mensen zijn nieuwsgierig aangelegd en willen het wel proberen maar het nieuwe gaat er snel vanaf. Het aantal geregistreerden van Second Life kan dan wel blijven stijgen maar daar gaat het niet om. Het gaat erom hoeveel mensen er nu actief gebruik van maken. Ik ben ook een geregistreerd gebruiken maar ik heb heel het programma nog niet gezien.

Uit onderzoek bleek dat er in Nederland maar 5000 actieve gebruikers zijn van Second Life. Bedrijven als AVRO, ABN-Amro en Philips hebben kantoren geopend in Second Life om deze mensen te bereiken. Met zo'n bereik; is dat wel een goed idee?
Zelf zeggen ze dat ze het niet doen voor de omzet maar om te experimenteren met nieuwe digitale omgevingen. JA JA!